
غذا های هلندی و غذا های محلی هلند، کشور علاوه بر فرهنگ و تاریخ غنی، برای غذاهای محلی و رستورانهای متنوع و جذاب نیز شهرت دارد. این کشور کوچک، با گستره زمینهای فرهنگی و تاریخی گسترده، تنوعی از غذاها و طعمهای منحصر به فرد ارائه میدهد که هر تیستری را مجذوب خواهد کرد. با مای تور همراه باشید.
یکی از غذاهای معروف هلندی “هرینگ” است. این ماهی در حالت تازه یا ترشی به همراه پیاز و خیار شور سرو میشود و تجربه ای خوشمزه ایی را ارائه میدهد. “بیتربالین” نیز یک شیرینی محلی است که به صورت دایرهای و خیس در شکر ساخته میشود و با عطر و طعم خاص خود محبوبیت فراوانی دارد.

معرفی رستورانها و غذاهای محلی در هلند
رستورانها در هلند با طیف وسیعی از غذاهای بینالمللی و محلی خدمات رسانی میکنند. از رستورانهای فستفود تا رستورانهای لوکس و رستورانهای متخصص غذایی، هرچه که به دنبال آن هستید را در هلند خواهید یافت. از جمله رستورانهای برجسته میتوان به “De Librije” در زوتفن و “Oud Sluis” در سلیسیلیا اشاره کرد که برندههای جوایز بینالمللی آشپزی هستند و تجربهای خارقالعاده از غذاهای هلندی را ارائه میدهند.
برای معرفی غذاهای آمستردام در سفر باید بگوییم، اولین غذایی که در اکثر کافهها و غذاخوریها سرو میشود، Bitterballen است. از آنجایی که مسافران در طول سفرشان حداقل یکبار به کافه میروند، حتما این میانوعده را امتحان خواهند کرد. اگر میخواهید بدانید که بیتربالین چیست؟ باید بگوییم که دستور نسبتا سادهای دارد. این میانوعده شبیه به کوفته گوشت میماند. سرآشپز گوشت را میپزد و در یخچال قرار میدهد تا سرد شود، سپس مخلوط گوشت را به شکل گلولههای کوچک درمیآورد و سرخ میکند. پیشنهاد میکنیم حتما این کوفتهها را با سس خردل تند امتحان کنید.

کرپ یا پنکیک
پنکیک هلندی به نام Pannekoeken با کمی تفاوت در مزه نسبت به پنکیکهای آمریکایی درست میشود. مردم آمستردام در تمام ساعات روز پنکیک میخورند. آنها معمولا پنکیک را با گوشت پخته شده یا ماهی آزاد دودی سرو میکنند اما برخی دیگر دوست دارند آن را به عنوان یک دسر شیرین همراه با میوه و شکلات بخورند. Pannekoeken را در منوی غذاخوریهای محلی مانند Eetcafé Roserein و همچنین در مکانهای توریستی مانند Pancakes Amsterdam خواهید یافت. اگر به عنوان یکی از غذاهای آمستردام به سراغ پنکیک رفتید، پیشنهاد میکنیم آن را با شربت افرا که شبیه به کارامل است، میل کنید.

ساندویچ هرینگ
اگر Bitterballen محبوبترین غذای کافهها در آمستردام باشد، ساندویچ شاه ماهی تند (Herring Sandwich) یکی از بهترین غذاهای آمستردام در بین غذاهای خیابانی خواهد بود. گردشگران و مردم محلی جلوی غذاخوریهایی به نام haringhandel توقف میکنند تا ساندویچ شاه ماهی با ترشی و پیاز سفارش بدهند. اگر علاقهای به نان ندارید، میتوانید تکههای شاه ماهی را خالی بخورید. در این غذاخوریها علاوه بر شاه ماهی، مارماهی دودی نیز سرو میشود، مارماهی را نیز با ترشی و پیاز میل کنید تا طعم متفاوت آن را بچشید.
یکی دیگر از غذاهای آمستردام در سفر که در دسته شیرینیجات قرار دارد، Stroopwafels است. این شیرینی در واقع کوکیهای نازک پر شده با Stroop شیرین یا همان شربت کارامل مانند است. استروپ وافل را اگر گرم بخورید، طعم بهتری از آن را خواهید چشید. روش سنتی خوردن استروپ وافل داغ همراه با قهوه یا چای داغ است.
پافرتژ (پنکیکهای کوچک)
پنکیکهای مینیاتوری به نام Poffertjes یک میانوعده محبوب در غرفههای اطراف آمستردام هستند که به لطف پودر قند فراوان، شیرینی بیشتری نسبت به پینکیکهای معمولی دارند. آشپزهای هلندی برای اینکه Poffertjes حسابی ترد شوند، خمیر آنها را با آرد گندم سیاه آماده میکنند. علاوه بر پودر قند، میتوانید پوفرتس را با شربت افرا و شکلات نوتلا بخورید. به خاطر داشته باشید که اکثر مردم محلی به پودر شکر و کره برای صرف شیرین کردن غذاهای محلی آمستردام علاقه دارند.
استامپپات (قاشقی)
برای معرفی غذاهای آمستردام باید به سراغ Stamppot رفت که ترکیب پوره سبزیجات، سیب زمینی و کره است. آشپزهای سنتی هلندی به این ترکیب کلم پیچ، چغندر سوئیسی یا ترخون اضافه میکنند. شما میتوانید Stamppot را به عنوان یک غذای جانبی میل کنید یا آن را با سوسیس برای یک شام کامل هلندی سفارش دهید و از طعم خاص آن لذت ببرید.
رایستافل (میز برنج)
این غذا قدمتی به اندازه قرن هفدهم و زمان استعمار اندونزی توسط هلند دارد. طیف وسیعی از غذاهای اندونزیایی که شامل بشقابهای رنگارنگ کوچک است و در هلندی Rijsttafel به معنای “میز برنج” نامیده میشود. در این بشقابهای رنگارنگ انواع مرغ، ماهی و گوشت را با مزههای شیرین تا تند خواهید داشت، یادتان باشد این غذا از اندونزی است ولی در هلند و در منوی غذاهای آمستردام پیدا میشود نه در اندونزی!
کاس (پنیر هلندی)
هلند به خاطر پنیرهای گودا و ادام که هر دو از شیر گاو تهیه میشوند، معروف است. در پنیر فروشیهای آمستردام میتوانید هر دوی این پنیرها را پیدا کنید. اما اگر به دنبال پنیرهای واقعی هستید که قدمت آنها به قرون وسطی میرسد، باید سفری یک روزه به خارج از شهر داشته باشید. مزه کردن طعم پنیرهای هلندی را با گودا و ادام شروع کنید و بعد به سراغ پنیرهای کمتر شناخته شده مانند Maasdammer، Boerenkaas و Schapenkaas بروید. در لیست غذاهای آمستردام پنیرهای هلندی از محبوبیت بالایی بین گردشگران برخوردارند.
به علاوه، بازارها و فودتراکهای شهری در هلند نیز از تنوع غذایی برخوردار هستند. شما میتوانید در بازارهای شهری، مانند “آلبرت کویپ مارکت” در آمستردام و “مارکت کولن” در روتردام، از غذاهای محلی تازه و فستفودهای متنوع لذت ببرید. در نهایت، هلند به عنوان مقصدی برای علاقهمندان به غذاها و رستورانهای محلی، یک سفر ذوقانگیز و خاطرهساز خواهد بود که طعمهای متنوعی را در دل دنیایی فرهنگی و تاریخی میگیرد.ک